Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Olej z pestek kiwi - nowość od CAS-TOR Chemicals
17.12.2009
Olej z pestek kiwi jest innowacyjnym surowcem kosmetycznym pozyskiwanym na drodze ekstrakcji nadkrytycznej z CO2, z nowozelandzkiego owocu kiwi (Actinidia chinensis).
Olej ten charakteryzuje się wysoką zawartością NNKT ( niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych), w tym, linolowego oraz alfa linolenowego. Jego składnikami są również witaminy E oraz C a także makroelementy w postaci magnezu i potasu.
Ze względu na powyższe właściwości, surowiec ten znajduje szerokie zastosowanie jako składnik aktywny szerokiej gamy kosmetyków, w tym grupy produktów przeznaczonych do pielęgnacji twarzy, gdyż przyczynia się do szybszej regeneracji naskórka, poprawia poziom nawilżenia i wzmacnia naturalna barierę ochronną naszej skóry. Olej z pestek kiwi pozyskiwany jest z owoców niemodyfikowanych genetycznie oraz wolnych od pestycydów.

Pełną specyfikację produktu znają państwo tutaj.
KOMENTARZE
news

<Czerwiec 2026>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
Webinar online: Woda do wstrzykiwań
2026-06-03 do 2026-06-03
4
6
7
13
14
15
16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
ChemTEC Poland 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
17
18
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19
20
21
23
25
WEBINAR | EUDR a branża kosmetyczna
2026-06-25 do 2026-06-25
28
1
4
5
Newsletter