Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Żywność XXI wieku - szanse i zagrożenia
13.02.2008
W dniach 28-29 maja 2008 roku odbędzie się konferencja „Żywność XXI wieku - szanse i zagrożenia” organizowana w ramach XII Sesji Naukowej przez Sekcję Młodej Kadry Naukowej PTTŻ (Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności).


Spotkania te odbywają się każdego roku, w celu umożliwienia prezentacji dorobku naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki.

Sesje przyczyniają się do integracji środowiska związanego z szeroko rozumiana nauką o żywności. Prezentowane prace dotyczyć będą przetwarzania żywności, nowych produktów spożywczych, dodatków do żywności, analizy żywności, nowych produktów spożywczych, jak również udoskonalaniem procesów technologicznych z tym związanych.

Organizatorem tego spotkania jest Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Sekcja Młodej Kadry Naukowej. Współorganizatorami natomiast są:
•    Politechnika Łódzka - Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
(Instytut Chemicznej Technologii Żywności)
•    Oddział Łódź PTTŻ
•    Zarząd Główny PTTŻ

Termin zgłaszania udziału w konferencji został przedłużony do 15 lutego 2008 roku.

Źródło: pttz.org
KOMENTARZE
Newsletter