Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Konkurs „Nauka i praktyka w zawodzie dietetyka”
Akademia Dietetyki ogłasza ogólnopolski konkursu na najciekawszy artykuł popularnonaukowy z dietetyki. Zadaniem konkursu jest napisanie oryginalnego artykułu popularnonaukowego z obszaru dietetyki lub nauk o żywieniu na temat dowolnie wybrany przez autora.

 

 

 

Celem konkursu jest zachęcenie studentów i absolwentów wyższych uczelni do rozwoju własnych umiejętności redakcyjnych, jak i promocja tworzenia artykułów, prac poglądowych opartych na wiarygodnych, rzetelnych źródłach, jakimi są publikacje naukowe. Ponadto celem konkursu jest umożliwienie młodym specjalistom do spraw żywienia i dietetyki podniesienia swoich kwalifikacji zawodowych oraz zachęcenie absolwentów kierunków pokrewnych do edukacji w obszarze dietetyki.

Konkurs adresowany jest do wszystkich studentów i absolwentów II stopnia oraz absolwentów I stopnia studiów na kierunku: dietetyka, technologia żywności, biotechnologia i innych kierunków pokrewnych. Zgłoszenia do konkursu można przesyłać już od 21 stycznia 2019 r. Prace konkursowe wraz z wypełnionym formularzem zgłoszeniowym i skanem dyplomu można nadsyłać do 24 marca 2019 r. Formularz zgłoszeniowy do konkursu jest dostępny pod tym linkiem. 

Do konkursu będą przyjmowane prace napisane w języku polskim, o objętości 3500-5000 znaków (bez spacji). Artykuły muszą być napisane zgodnie z zasadami tworzenia prac poglądowych. Każdy tekst musi posiadać bibliografię.

Autorzy najlepszych i najciekawszych artykułów zostaną nagrodzeni specjalistycznymi szkoleniami organizowanymi przez Akademię Dietetyki oraz zestawem 7 atrakcyjnych plansz edukacyjnych. Nagrodzone i wyróżnione prace zostaną opublikowane na stronie. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze szczegółowymi informacjami i regulaminem konkursu, dostępnymi na stronie internetowej Akademii Dietetyki.

KOMENTARZE
news

<Sierpień 2020>

pnwtśrczptsbnd
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Newsletter