Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
„Mikroskopia chemiczna i analityczne techniki wielowymiarowe oraz sprzężone” – dostępna jest nowa publikacja

„Mikroskopia chemiczna i analityczne techniki wielowymiarowe oraz sprzężone” to najnowsza publikacja autorstwa prof. dr hab. Marka Szklarczyka z Laboratorium Elektrochemii, Wydziału Chemii, Uniwersytetu Warszawskiego, która ukazała się nakładem Wydawnictwa Naukowego PWN. Książka stanowi kompendium wiedzy o nowoczesnych technikach analitycznych, zawiera informacje na temat technik obrazowania chemicznego, czyli tzw. technik mikroskopii chemicznej.

 

 

Książka poświęcona jest najnowszym technikom obrazowania chemicznego, czyli mikroskopii chemicznej, analitycznym technikom wielowymiarowym oraz technikom sprzężonym, dla których aparatura jest obecnie dostępna na rynku analitycznym.

W książce przedstawione są w zwięzły sposób podstawy teoretyczne omawianych technik oraz sposób działania aparatury pomiarowej, a następnie przedstawione są możliwości zastosowań danej metody z podaniem konkretnych przykładów. Taki układ książki zapewnia szybkie zapoznanie się z możliwościami przedstawionych metod i wybranie metody pozwalającej na zweryfikowanie własnych hipotez badawczych czy też zapewnienie wyboru odpowiedniej techniki do kontroli procesów produkcyjnych, jak i analiz środowiskowych.

Publikacja skierowana jest do personelu laboratoriów analitycznych, studentów i osób przygotowujących wykłady na wydziałach chemii, biologii, fizyki i wydziałach materiałowych, jak i wszystkich osób pragnących zapoznać się z najnowszymi technikami analitycznymi.

Książkę można kupić tutaj. Zachęcamy też do śledzenia naszego kanału youtube, gdzie już niebawem będzie można wygrać egzemplarz tej pozycji.

KOMENTARZE
Newsletter