Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Mikrobiologia i higiena, badania mikrobiologiczne.

Skuteczna ochrona przed drobnoustrojami

Wymagania w zakresie higieny w przemyśle spożywczym i gastronomicznym, a także w biznesie i produkcji stają się coraz bardziej surowe. Eksperci TÜV Rheinland oferują usługi z zakresu wykonywania inspekcji mikrobiologicznych i zdrowotnych. TÜV Rheinland oferuje pełen zakres badań mikrobiologicznych - badania obejmują każdy istotny czynnik, od otaczającego środowiska po materiały budowlane. Prowadzone badania mikrobiologiczne spełniają najwyższe standardy jakościowe. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, TÜV Rheinland może zaoferować Państwu kompleksową pomoc we wdrażaniu nowych środków kontroli higieny.

Zalety korzystania z usług TÜV Rheinland

Inspekcje przeprowadzane przez ekspertów TÜV Rheinland, umożliwiają:

  • Zmniejszenie ryzyka odpowiedzialności dzięki udokumentowanym normom bezpieczeństwa
  • Zdobycie przewagi nad konkurencją dzięki certyfikatom TÜV Rheinland
  • Ułatwienie klientom dokonywania wyboru właściwego produktu
  • Zbudowanie zaufania konsumentów do jakości i bezpieczeństwa wyrobów
  • Wykazanie zgodności z wymaganiami prawnymi

Procedury badań wykonywanych przez TÜV Rheinland

  • Badanie czynników środowiskowych
  • Badanie żywności i surowców do produkcji żywności
  • Pomiary drobnoustrojów w powietrzu
  • Badania wody
  • Badania kosmetyków i artykułów gospodarstwa domowego

Etapy przeprowadzania badań

  • Pobieranie próbek i wykonywanie badań chemicznych i mikrobiologicznych
  • Dokumentacja i ocena wyników w sprawozdaniu z badań
  • Wsparcie we wdrażaniu niezbędnych środków w celu spełnienia wymogów prawnych
  • Wykonywanie regularnych badań kontrolnych
  • Certyfikacja

Podstawa prawna dla badań oferowanych przez TÜV Rheinland

  • Przepisy dotyczące wody pitnej
  • Przepisy dotyczące prawa żywnościowego
  • Przepisy dotyczące substancji biologicznych
  • Wytyczne dotyczące higieny w odniesieniu do systemów wentylacyjnych i klimatyzacyjnych oraz jakości powietrza

 

Newsletter