Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Cukry ogółem (metoda akredytowana w produktach spożywczych)

ul. Głęboka 28

Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii, piętro III

20-612 Lublin

Główny telefon: +48 81 531 97 77

Główny fax: +48 81 531 97 77

Główny email: clb@up.lublin.pl

Strona www: http://www.clb.up.lublin.pl/

Wyślij zapytanie ofertowe
Cukry ogółem (metoda akredytowana w produktach spożywczych)

Symbol

CLA/PSO/51

Opis metody badań

M. Luffa-Schoorla

Szczegóły, literatura

PN-A-74108:1996
Pieczywo

PN-A-74252:1998P
Wyroby i półprodukty ciastkarskie

PN-A-79011-5:1998
Tytuł: Koncentraty spożywcze - Metody badań - Oznaczanie zawartości cukrów Abstrakt: Metoda polega na redukcji jonów miedzi (II) przez cukry redukujące, jodometrycznym oznaczeniu miedzi. Nie zredukowaną ilość miedzi ustala się z równoważnej ilości jodu wydzielonego z jodku potasu, który odmiareczkowuje się tiosiarczanem sodu. Oznaczalność metody wynosi od 0 do 100%

PN-A-82100:1985P
Wyroby garmażeryjne

 

news

<Październik 2025>

pnwtśrczptsbnd
29
4
5
8
11
12
13
14
15
17
Kongres Opieki Długoterminowej
2025-10-17 do 2025-10-18
18
19
20
22
25
26
27
31
1
2
Newsletter