Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
SPEARMINT OIL 80% COMMERCIAL
Nazwa
SPEARMINT OIL 80% COMMERCIAL
CAS
68917-18-0
INCI
Mentha spicata (Spearmint) Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Spearmint Oil 80% Commercial to olejek eteryczny z mięty zielonej (Mentha spicata), o świeżym, delikatnie mentolowym zapachu. Zawiera około 80% karwonu, nadającego mu charakterystyczny aromat. Stosowany jest w przemyśle spożywczym (gumy, cukierki, napoje) oraz w kosmetykach odświeżających i pielęgnacyjnych. Popularny także w aromaterapii, pomagając redukować stres i poprawiać koncentrację.
news

<Czerwiec 2026>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
Webinar online: Woda do wstrzykiwań
2026-06-03 do 2026-06-03
4
6
7
13
14
16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
ChemTEC Poland 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
17
18
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19
20
21
23
25
WEBINAR | EUDR a branża kosmetyczna
2026-06-25 do 2026-06-25
28
1
4
5
Newsletter