Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
ORIGANUM OIL VULGARE
Nazwa
ORIGANUM OIL VULGARE
CAS
84012-24-8
INCI
Origanum Vulgare Leaf Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Origanum Oil Vulgare to naturalny olejek eteryczny pozyskiwany z ziela oregano (Origanum vulgare), znany ze swojego intensywnego, ziołowo-korzennego aromatu oraz silnych właściwości przeciwbakteryjnych i przeciwgrzybiczych. Dzięki wysokiej zawartości karwakrolu, olejek znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu oczyszczającym (np. w preparatach do skóry problematycznej) oraz w produktach higienicznych i aromaterapii. Jest również cenionym składnikiem w przemyśle spożywczym jako naturalny konserwant i aromat przyprawowy.
news

<Czerwiec 2026>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
Webinar online: Woda do wstrzykiwań
2026-06-03 do 2026-06-03
4
6
7
13
14
15
16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
ChemTEC Poland 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
17
18
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19
20
21
23
25
WEBINAR | EUDR a branża kosmetyczna
2026-06-25 do 2026-06-25
28
1
4
5
Newsletter