Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
TURPENTINE OIL
Nazwa
TURPENTINE OIL
CAS
8006-64-2
INCI
Pinus Pinaster (Turpentine) Oil
Funkcja
Olejek eteryczny
Turpentine Oil to olejek eteryczny pozyskiwany z żywicy drzew iglastych, zwłaszcza sosny (Pinus) poprzez destylację parową. Charakteryzuje się intensywnym, świeżym, sosnowym zapachem, który ma właściwości odświeżające i oczyszczające. Jest szeroko stosowany w przemyśle farbiarskim i chemicznym jako rozpuszczalnik, ale również w kosmetykach i produktach do pielęgnacji skóry ze względu na swoje właściwości antyseptyczne i łagodzące.
news

<Czerwiec 2026>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
Webinar online: Woda do wstrzykiwań
2026-06-03 do 2026-06-03
4
6
7
13
14
15
16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
ChemTEC Poland 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
17
18
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19
20
21
23
25
WEBINAR | EUDR a branża kosmetyczna
2026-06-25 do 2026-06-25
28
1
4
5
Newsletter