Webinar (na żywo)
15 grudnia
*warunkiem odbycia się webinaru jest zebranie odpowiedniej liczby uczestników
Jeżeli nie możesz wziąć udziału, daj nam znać odpowiednio wcześniej, zrozumiemy :)
Niedokonanie wpłaty nie jest dla nas jednoznaczne z rezygnacją :(
Webinar (na żywo)
Termin: 15 grudnia
Czas trwania: 10.00-12.00 (2 h)
Cena
WAKACYJNA CENA: 159 zł netto/osoba (do 20.08)
229 netto/osoba (przy rejestracji od 21.08 do 01.12)
299 zł netto/osoba (od 25.10)
Cena dla firm: 499 zł netto
✔ 1 rejestracja – dostęp dla dowolnej liczby osób
✔ W komentarzu napisz "Cena dla firm"
✔ Ty decydujesz, ile osób weźmie udział w szkoleniu – daj dostęp każdemu pracowikowi z osobna lub zgromadź wszystkie zainteresowane osoby w jednym miejscu
Cel webinaru
Celem webinaru jest nabycie umiejętności z zakresu prawidłowego doboru układów
konserwujących do mas kosmetycznych. Uczestnicy zapoznają się ponadto z regulacjami prawnymi w UE dotyczącymi kosmetycznych substancji konserwujących oraz poznają metody badań skuteczności zakonserwowania produktów kosmetycznych. Podczas webinaru omówione zostaną również kwestie istoty stosowania konserwantów w produktach kosmetycznych.
Uczestnicy
Webinar skierowany jest do technologów, pracowników działu rozwoju produktu,
chemików kosmetycznych, właścicieli marek kosmetycznych oraz wszystkich tych, którzy chcą
zapoznać się z tematyką konserwacji produktów kosmetycznych.
Agenda
1. Wprowadzenie - kluczowe pojęcia oraz ustawodawstwo podstawowe:
• definicje: substancja konserwująca, bezpieczeństwo produktu kosmetycznego;
• wykaz substancji konserwujących dozwolonych w produktach - załącznik V do rozporządzenia
(WE) nr 1223/2009.
2. Konserwacja produktów kosmetycznych:
• dobór konserwantu w recepturze kosmetycznej – zasady doboru układu konserwującego
dopasowanego do składu kosmetyku oraz jego parametrów fizyko-chemicznych;
• warunki dodawania konserwantu do masy kosmetycznej.
3. Badania skuteczności zakonserwowania produktów kosmetycznych:
• cel i istota badań skuteczności zakonserwowania produktów kosmetycznych;
• metody badań skuteczności zakonserwowania produktów kosmetycznych.
Prelegentka
mgr inż. Katarzyna Uzdrowska, Technolog Chemii (Politechnika Poznańska, Politechnika
Gdańska), specjalizujący się w dziedzinie projektowania receptur kosmetycznych w laboratorium oraz wytwarzania ich na skalę produkcyjną. Technolog Kosmetyczny z dorobkiem kilkuset wdrożonych do produkcji receptur nowych kosmetyków. Trener z zakresu chemii kosmetycznej oraz autor tekstów w literaturze branżowej. Pomysłodawca wielu nowatorskich rozwiązań technologicznych, głównie z zakresu kosmetyki pielęgnacyjnej i myjącej (białej). Trycholog, absolwent studiów podyplomowych z
zakresu Technologii Produkcji Kosmetyków (WSIIZ) a także Chemii Kosmeceutycznej (UAM). Technolog posiadający również doświadczenie w recepturowaniu i wdrażaniu do produkcji kosmetyków kolorowych (upiększających), perfum, produktów do pielęgnacji zwierząt oraz artykułów chemii gospodarczej.
Informacje o Spotkaniu
ważne:
Każdy z uczestników proszony jest o podpisanie się imieniem i nazwiskiem (w celu weryfikacji)
–> instrukcja: https://support.zoom.us/hc/pl/articles/201363203-Dostosowywanie-profilu)*
lub
–> (już po kliknięciu w link i dołączeniu do spotkania): kliknięcie w zakładkę "Uczestnicy", następnie kliknięcie prawym przyciskiem myszy w swoją nazwę użytkownika i kliknięcie "zmień nazwę"*
*W przypadku gdy nie ma podanego imienia i nazwiska uczestnik w prywatnej wiadomości zostanie proszony o przedstawienie się :)
ważne:
Wypełnienie formularza rejestracyjnego jest jednoznaczne z zawarciem umowy i wyrażeniem chęci wzięcia udziału w spotkaniu i dokonania płatności. Niedokonanie wpłaty terminie wskazanym na FV proforma nie jest jednoznaczne z rezygnacją z uczestnictwa w szkoleniu.
A po ludzku: Jeżeli nie możesz wziąć udziału w szkoleniu, daj znam znać odpowiednio wcześniej, zrozumiemy :)
KONTAKT
Kaja Bernasińska
e-mail: kaja.bernasinska@biotechnologia.pl