Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Współpraca w obszarze biotechnologii żywności
26.07.2007
Evogene Ltd. i CIRAD, francuska organizacja naukowa zapowiedziały ekspansję ich wieloletniej współpracy zapoczątkowanej w 2004 roku.
Celem nowego projektu jest wprowadzenie genu opracowanego przez Evogene - EVO133 do genomu bawełny by uczynić ją bardziej odporną na suszę.

EVO133 jest genem, który może poprawić plon w warunkach suszy, upału i zmiennego zasolenia gleby. EVO133 został sprawdzony w trzech sezonowych próbach polowych w uprawie pomidorów. To bardzo ważna informacja w środowisku firm zajmujących się biotechnologią żywności i poprawa upraw.

Źródło: www.bionity.com
KOMENTARZE
news

<Wrzesień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
MEDI-VISION Forum
2025-09-04 do 2025-09-06
CosmoPharm Pack Expo 2025
2025-09-04 do 2025-09-06
6
7
10
11
12
13
14
15
17
Kongres Nauk o Życiu BIO2025
2025-09-17 do 2025-09-20
19
Obóz Atrakcyjnych Konwentykli
2025-09-19 do 2025-09-22
20
21
24
27
28
4
5
Newsletter