Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Konsumenci zaczynają dostrzegać zalety modyfikowanej żywności
14.07.2005
Dwie trzecie konsumentów w Stanach Zjednoczonych kupiłoby żywność wyprodukowaną z genetycznie zmienionych roślin, jeżeli wymagałyby one mniej oprysków.


Większość konsumentów w USA zadeklarowało się, iż kupiłoby żywność otrzymaną z genetycznie zmodyfikowanych roślin, jeśli lepiej by smakowała, utrzymywała świeżość przez dłuższy czas lub rośliny, które podczas hodowli nie wymagały by zbyt dużo oprysków pestycydami – takie są wyniki najnowszej ankiety przeprowadzonej przez International Food Information Council (IFIC). Świadczy to o zmieniającym się nastawieniu ludzi do biotechnologii i zmniejszaniu obaw związanych z możliwymi zagrożeniami dotyczącymi genetycznie modyfikowanych roślin. Opracowano na podstawie Council for Biotechnology Information .

KOMENTARZE
news

<Maj 2025>

pnwtśrczptsbnd
28
29
Wzorcowanie i kwalifikacja wag
2025-04-29 do 2025-04-29
1
2
3
4
5
6
Estetica Expo
2025-05-06 do 2025-05-08
7
10
11
14
16
Kongres POZ & AOS
2025-05-16 do 2025-05-17
17
18
20
22
24
25
31
1
Newsletter