Szkolenie ONLINE (na żywo)
14 lipca
Szkolenie online (na żywo)
Termin: 14 lipca 2020
Czas trwania: 10.00-14.00
CENA: 600 zł netto/osoba
Early Birds: 500 zł netto (przy rejestracji do 30 czerwca)
Agenda
1. Przegląd ustawodawstwa, dotyczącego produktów kosmetycznych 2. Ocena bezpieczeństwa produktu kosmetycznego a. raport bezpieczeństwa w świetle Decyzji Wykonawczej Komisji w sprawie wytycznych dotyczących załącznika I do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1223/2009 dotyczącego produktów kosmetycznych b. wytyczne Naukowego Komitetu ds. Bezpieczeństwa Konsumentów (SCCS - 10 rev.) jako kluczowe narzędzie dla safety assessora c. raport bezpieczeństwa krok po kroku - analiza poszczególnych punktów, z uwzględnieniem przykładów konkretnych zapisów d. schemat wyliczania narażenia systemowego i marginesu bezpieczeństwa, podejście do składników, dla których nie ma konieczności wyliczania MoS e. problemy z szacowaniem ekspozycji na produkt – praktyczne przykłady f. przydatne bazy danych toksykologicznych 3. Podsumowanie, wyjaśnienie wątpliwości, pytania.
|
Prelegent
Mgr Kamila Pawłowska – absolwentka Uniwersytetu Łódzkiego, Wydziału Biologii i Nauk o Ziemi. Od ponad 20 lat związana z branżą kosmetyczną. Wieloletni pracownik Zakładu Bezpieczeństwa Żywności Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny w Warszawie; przez 3,5 roku – Specjalista ds. Produktów Kosmetycznych i Chemii Gospodarczej w firmie TÜV Rheinland Polska. Obecnie swoje doświadczenia wykorzystuje w Firmie J.S. Hamilton Poland, która w sposób kompleksowy łączy szerokie spektrum badań analitycznych prowadzonych we własnych laboratoriach. Jako Safety Assessor, reprezentujący J.S. Hamilton Poland, współpracuje z firmami kosmetycznymi, przygotowując raporty bezpieczeństwa produktów kosmetycznych. W 2018 roku ukończyła z pozytywnym wynikiem kurs Safety Assessment of Cosmetics in the EU, organizowany przez Vrije Universiteit Brussel (VUB).
CENA: 600 zł netto/osoba
Early Birds: 500 zł netto (przy rejestracji do 30 czerwca)
Informacje o szkoleniu
KONTAKT Kaja Bernasińska e-mail: kaja.bernasinska@biotechnologia.pl
|