Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Sól kuchenna w mięsie i przetworach mięsnych metodą Mohra

ul. Głęboka 28

Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii, piętro III

20-612 Lublin

Główny telefon: +48 81 531 97 77

Główny fax: +48 81 531 97 77

Główny email: clb@up.lublin.pl

Strona www: http://www.clb.up.lublin.pl/

Wyślij zapytanie ofertowe
Sól kuchenna w mięsie i przetworach mięsnych metodą Mohra

Symbol

CLA/PSO/26

Opis metody badań

M. Mohra

Szczegóły, literatura

PN-A-82112:1973
Tytuł: Mięso i przetwory mięsne - Oznaczanie zawartości soli kuchennej Abstrakt: Norma obejmuje dwie metody oznaczania zawartości soli kuchennej metodą Volharda i metodą Mohra. Metoda Mohra polega na wyekstrahowaniu soli gorącą wodą, a następnie miareczkowaniu chlorków mianowanym roztworem azotanu srebra wobec wskaźnika - chromianu potasowego.

 

news

<Styczeń 2024>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Newsletter