Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E 471
Nazwa
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E 471
Producent
Eigenmann & Veronelli S.p.A.
Funkcja
stabilizator, emulgator, substancja zagęszczająca
Ulotka produktu

Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E 471): 

- poprawiają strukturę produktom, zwiększając objętość i elastyczność ciasta, poprawiając stabilność piany i ograniczając rozwarstwianie się tłuszczu

- pomagają przedłużyć trwałość wielu produktom spożywczym

- stosowane zwykle jako dodatek do lodów, deserów, wyrobów cukierniczych, pieczywa, czekolad, chipsów, margaryn

 

 

news

<Wrzesień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
MEDI-VISION Forum
2025-09-04 do 2025-09-06
CosmoPharm Pack Expo 2025
2025-09-04 do 2025-09-06
6
7
10
11
12
13
14
15
17
Kongres Nauk o Życiu BIO2025
2025-09-17 do 2025-09-20
19
Obóz Atrakcyjnych Konwentykli
2025-09-19 do 2025-09-22
20
21
24
27
28
4
5
Newsletter