Postępu 14B
02-676 WARSZAWA
Główny telefon: + 48 530 700 780
Główny email: PolskaSalesCosmetics@corneliuspolska.pl
Strona www: https://www.cornelius.co.uk/cornelius-polska/
Wyślij zapytanie ofertoweGuma tara w produkcji żywności pełni rolę substancji zagęszczającej i stabilizującej, poprawia strukturę i konsystencję wielu produktów np.:
- poprawia krajalność i umożliwia utrzymanie odpowiedniego kształtu ciast i wyrobów piekarniczych,
- zmniejsza formowanie się kryształków lodu w lodach,
- ułatwia pochłanianie wody przez produkty mięsne,
- zapobiega synerezie (wydzielaniu się wody) z galaretek wodnych i gotowych deserów
- jest odporna na działanie wysokiej temperatury,
- wykazuje stabilność w kwaśnym środowisku,
- dobrze rozpuszcza się w ciepłej wodzie i stosunkowo dobrze w zimnej,
- współdziała z innymi hydrokoloidami (substancjami zagęszczającymi)