Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
ETHYL MALTOL
Nazwa
ETHYL MALTOL
CAS
4940-11-8
INCI
Ethyl Hydroxypyrone
Funkcja
Składnik zapachowy, aromat
ETHYL MALTOL należy do rodziny smaków słodkich i nadaje produktom przyjemną, cukrową słodycz. Ceniony za wysoką czystość, zapewnia optymalną jakość i smak. Posiada oznaczenia jakościowe takie jak: bez dodatków, bez składników pochodzenia zwierzęcego, bez przeciwutleniaczy oraz bez BHT (butylowanego hydroksytoluenu), co gwarantuje czyste i naturalne doznania smakowe. Zastosowanie znajduje w sektorze spożywczym i żywieniowym, wzbogacając profil smakowy m.in. napojów, produktów tytoniowych oraz win. Pełni rolę składnika zapachowego (fragrance ingredient), szczególnie w produktach, które mają za zadanie pachnieć apetycznie – np. błyszczykach, balsamach do ust czy produktach dla dzieci.
news

<Maj 2025>

pnwtśrczptsbnd
28
29
Wzorcowanie i kwalifikacja wag
2025-04-29 do 2025-04-29
1
2
3
4
5
6
Estetica Expo
2025-05-06 do 2025-05-08
7
10
11
14
16
Kongres POZ & AOS
2025-05-16 do 2025-05-17
17
18
20
22
24
25
31
1
Newsletter