Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
AMBROXAN
Nazwa
AMBROXAN
CAS
6790-58-5
INCI
Ambroxan
Funkcja
Składnik zapachowy
Ambroxan to syntetyczny składnik zapachowy, który jest szeroko stosowany w przemyśle perfumeryjnym i kosmetycznym. Charakteryzuje się ciepłym, drzewnym, lekko piżmowym zapachem z nutami ambry. Jest wykorzystywany głównie w perfumach, kremach, balsamach oraz produktach do pielęgnacji skóry, gdzie pełni rolę zarówno substancji zapachowej, jak i składnika, który wzmacnia trwałość zapachów. Ambroxan jest ceniony za swoją stabilność oraz intensywność zapachu, co sprawia, że nadaje produktom kosmetycznym głębię i zmysłowość.
news
pn wt śr cz pt sb nd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
U.S Biotech Day 2026
2026-11-16 do 2026-11-17 Czytaj więcej
Polska Moc Biznesu 2026
2026-11-16 do 2026-11-16 Czytaj więcej
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1
AUDIO-MED Expo 2026
2026-12-01 do 2026-12-03 Czytaj więcej
2 3
MEDmeetsTECH #22
2026-12-03 do 2026-12-03 Czytaj więcej
MEDmeetsTECH #22
2026-12-03 do 2026-12-03 Czytaj więcej
4 5 6
Newsletter