Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Stiefel Laboratories wprowadzają na rynek dwie nowe kuracje oparte na ekstrakcie CoffeeBerry extract
05.12.2008
REVALESKIN ® Intense Recovery Treatment - intensywny program odnowy skóry ma szansę stać się hitem oferowanym przez lekarzy medycyny estetycznej.
Kuracja będzie dostępna już na początku 2009 roku a jej kluczowym składnikiem jest specjalnie opracowany wyciąg CoffeeBerry® extract, w stężeniu 1.5%, jednocześnie jest to maksymalne dopuszczalne stężenie tego składnika w preparatach przeznaczonych do pielęgnacji skóry.

REVALESKIN ® Intense Recovery  Treatment stanowi rozwiązanie problemu cer  suchych, zniszczonych .Kuracja ta jest bezpieczna, nie wywołuje podrażnień   i doskonal nadaje się do pielęgnacji cer dojrzałych.

Sponsorowane przez Stiefel Laboratories Inc, badania kliniczne pokazują, że 1,5% CoffeeBerry ® extract zawarty w REVALESKIN ® Intense Recovery Treatment sprzyja skróceniu ilości  czasu potrzebnego dla  regeneracji skóry , także po nieinwazyjnych zabiegach medycyny estetycznej.


W 2009 roku planowane  jest także wprowadzenie na rynek kuracji REVALESKIN® Chest/Decolletage Rejuvenating Treatment  która jest profesjonalnym systemem pielęgnacji dekoltu i okolic klatki piersiowej , oferowanym  jedynie przez lekarzy medycyny estetycznej.
Kuracja ta ma działanie nawilżające , przeciwzmarszczkowe ,  zabiegające hiperpigmentacji ,ochronne oraz regenerujące .
Kluczowe składniki to CoffeeBerry® extract w stężeniu 1%, mika , krzem, oraz phenylethyl resorcinol.

Badania kliniczne dotyczące REVALESKIN ® Chest/Decolletage Rejuvenating Treatment prowadzone są w celu potwierdzenia właściwości przeciwdziałających hiperpigemntacji oraz zapobiegających powstawaniu zmarszczek.

 Czym  jest CoffeeBerry ® Extract
 
Jest to ekstrakt uzyskiwany z roslin Coffea arabica, z całych owoców kawy.
Charakteryzuje się on bardzo silnymi właściwościami antyoksydacyjnymi.
Niezwykle istotny jest moment, w którym dokonuje się zbioru owoców, z których chcemy uzyskać ekstrakt.
Owoce powinny być zbierane zanim w pełni dojrzeją, ze względu na fakt, że na tym  etapie ich rozwoju koncentracja antyoksydantów jest  największa.Gdyby owoce były zbierane jako w pełni dojrzałe, stężenie antyoksydantów nie było by  już takie wysokie. W ekstrakcie CoffeeBerry ® Extract najważniejsze są 4 związki o charakterze polifenoli, które odpowiadają za silne właściwości antyoksydacyjne tego wyciągu roślinnego, wyróżniamy tu:

•    Kwas chlorogenowy
•    Proantocyjanidyny
•    Kwas chinowy
•    Kwas ferulowy



Źródłó: SpecialChem-innovations innovations and solutions in Cosmetics
KOMENTARZE
Newsletter