Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
badania prowadzone Mirabelle Biochemistry udowadniają, że ziarna kakowca zawierają substancje chemiczne o działaniu rela
20.11.2008
Uzyskana z ziaren kakaowca substancja anandamid- jest naturalnie produkowana przez organizm ludzki, pełni ona rolę neuroprzekaźnika a efekt przez nią wywoływany jest porównywalny do działania marihuany.
Neuroprzekaźnik ten powoduję euforię, reguluje apetyt i relaksuje mięśnie. Anandamid wiąże się z receptorami kannabinolowymi,które są również obecne w niektórych komórkach skóry.

Mirabell Biochemistry postanowiła wykorzystać te unikatowe właściwości ziaren kakaowca i wprowadza na rynek preparaty o nazwie NanoCacao- w formie lipofilnych nanoemulsji zawierających min. anandamid.
Emulsja ta wykazuje działanie  relaksujące , nawilżające oraz wygładzające.

INCI: Theobroma cacao extract/Theobroma cacao (cocoa) extract (and) glycerin (and) lecithin (and) tocopherol (and) caprylic/capric triglyceride (and) phenoxyethanol (and) water (aqua),

 NanoCacao O (INCI: Theobroma cacao extract /Theobroma cacao (cocoa) extract (and) tocopherol (and) caprylic /capric triglyceride)


  Źródło: cosmetics and toiletries
KOMENTARZE
news

<Lipiec 2020>

pnwtśrczptsbnd
29
30
NutraFood Poland
2020-06-30 do 2020-07-02
Oznaczanie probówek PCR
2020-06-30 do 2020-06-30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Newsletter