Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Akorex L - wysokostabilny, ochrony emolient
14.02.2006
Akorex L to płynny, stabilny naturalny olej opracowany przez firmę AarhusKarlshamn, który ze względu na wysoką zawartość naturalnych steroli ma zastosowanie w farmacji i w kosmetyce.


Surowiec pełni funkcję emolienta, cechuje się wyjątkowo długą trwałością, właściwościami fotoochronnymi oraz klinicznie potwierdzonym działaniem przeciwzapalnym, porównywalnym z hydrokortyzonem. Akorex L otrzymywany jest z oczyszczonego, wysokiej jakości oleju rzepakowego. Dzięki zastosowaniu delikatnego procesu przetwarzania olej jest bogaty w wartościowe tokoferole i fitosterole. Akorex L dzięki właściwościom naprawczym i ochronnym może być zastosowany we wszystkich typach produktów pielęgnacyjnych w stężeniu 2 do 20 %. Wysokoutleniające i fotoochronne właściwości surowca czynią go idealnym składnikiem formulacji przeciwsłonecznych i kosmetyków do opalania.

KOMENTARZE
news

<Czerwiec 2026>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
Webinar online: Woda do wstrzykiwań
2026-06-03 do 2026-06-03
4
6
7
13
14
16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
ChemTEC Poland 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
17
18
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19
20
21
23
25
WEBINAR | EUDR a branża kosmetyczna
2026-06-25 do 2026-06-25
28
1
4
5
Newsletter