Ocena ryzyka w oparciu o FMEA, matrycę ryzyk, HCCP
Szkolenie online zarejestrowane 27.11.2021 r.
Czas szkolenia: 2 h 32 min
DOSTĘP NA 24 GODZINY
Cena: 570 zł netto/701,10 zł brutto
Jak wykupić dostęp? Możesz to zrobić na dwa sposoby
1. Klikając "Wykup dostęp", płatność online (PayU), dostęp od razu po wpłynięciu płatności
2. Kontaktując się z nami: kaja.bernasinska@biotechnologia.pl. Płatność przelewem tradycyjnym na podstawie wystawionej FV, dostęp do szkolenia po wpłynięciu wpłaty na konto | Pracujemy od poniedziałku do piątku w godziach 8-16
Napisz do nas: kaja.bernasinska@biotechnologia.pl
*Dostęp do szkolenia otrzymujesz po wpłynięciu płatnosci na konto. Płatność następuje na podstawie wystawianej przez nas FV. Pracujemy od poniedziału do piątku od 8 do 16
Cel szkolenia
Zapoznanie ze sposobem przeprowadzania oceny / analizy ryzyka (w oparciu o FMEA, matrycę ryzyk, HCCP).
Profil uczestnika
Szefowie, właściciele i kierownicy firm produkcyjnych, pracownicy działów jakości firm kosmetycznych i chemii gospodarczej, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Agenda
• Metodyka FMEA – krótki opis
• Wymagania odnośnie analizy ryzyka zawarte w standardach sieci handlowych
• Ryzyko – co to jest ryzyko, rodzaje ryzyka i obszary występowania;
• Zarządzanie ryzykiem – struktura i proce zarządzania ryzykiem, kompetencje zespołu;
• Metodyka analizy ryzyka – identyfikacja ryzyk i przyczyn ich wystąpienia;
• Ocena ryzyka – sposoby oceny ryzyka, zagrożenia i błędy związane z identyfikacją i oceną ryzyka;
• Wyznaczanie punktów kontrolnych i CCP, systemy monitorowania CCP;
• Działania korygujące i proces weryfikacji;
• Analiza ryzyka a ISO 22716 / Rozporządzenie 1223
• Analiza ryzyka dla obszarów nieprodukcyjnych – wybrane przykłady (harmonogram higieny, audyty wewnętrzne, nadzór nad szkodnikami).
Prelegent
Sylwia Stokowska – absolwentka wydziału Chemii Uniwersytetu Wrocławskiego – specjalizacja chemia biologiczna. Ukończyła studia podyplomowe z zakresu:
– Mikrobiologii i higieny w przemyśle (Politechnika Łódzka)
– Stosowanie, wytwarzanie i ocena wyrobów kosmetycznych (Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia)
– Bezpieczeństwo w użytkowaniu i zarządzaniu substancjami niebezpiecznymi (Uniwersytet Łódzki)
– Manager Jakości (Szkoła Główna Handlowa)
Wieloletni audytor wiodący ISO 22716, ISO 9001 i IFS HPC, Manager ds Produktów kosmetycznych i chemii gospodarczej oraz Auditor, ekspert Techniczny Komisji kosmetyki i chemii gospodarczej w Polskim Komitecie Normalizacyjnym. Wykładowca z wieloletnim stażem – prowadzi szkolenia otwarte i zamknięte oraz wykłady na studiach podyplomowych na Uniwersytecie Łódzkim „Jakość i bezpieczeństwo produktów kosmetycznych”. Autorka publikacji zamieszczanych w czasopismach branżowych m.in., „Świat Przemysłu Kosmetycznego”, „Chemia i Biznes”, „Kwartalnik Chemiczny”, prelegent na Kongresach Przemysłu Kosmetycznego.
Chcesz zapłacić przelewem tradycyjnym?*
Napisz do nas: kaja.bernasinska@biotechnologia.pl
*Dostęp do szkolenia otrzymujesz po wpłynięciu płatnosci na konto. Płatność następuje na podstawie wystawianej przez nas FV. Pracujemy od poniedziału do piątku od 8 do 16
W razie pytań, napisz do nas:
Kaja Bernasińska
kaja.bernasinska@biotechnologia.pl