Webinar (na żywo)
21 marca
*warunkiem odbycia się webinaru jest zebranie odpowiedniej liczby uczestników
Jeżeli nie możesz wziąć udziału, daj nam znać odpowiednio wcześniej, zrozumiemy :)
Niedokonanie wpłaty nie jest dla nas jednoznaczne z rezygnacją :(
Webinar (na żywo)
Termin: 21 marca
Czas trwania: 10.00-11.30 (2 h)
Cena
PROMOCYJNA CENA: 229 zł netto/osoba (do 13.01)
269 zł netto/osoba (przy rejestracji od 14.01do 10.03)
329 zł netto/osoba (przy rejestracji od 11.09)
Cena dla firm: 599 zł netto
✔ 1 rejestracja – dostęp dla dowolnej liczby osób
✔ W komentarzu napisz "Cena dla firm"
✔ Ty decydujesz, ile osób weźmie udział w szkoleniu – daj dostęp każdemu pracowikowi z osobna lub zgromadź wszystkie zainteresowane osoby w jednym miejscu
Cel webinaru
Celem webinaru jest nabycie umiejętności w opracowywaniu składów jakościowych na etykiety
produktów kosmetycznych zgodnie z wymogami prawa unijnego. Uczestnicy zapoznają się z
nomenklaturą INCI składników kosmetycznych oraz zasadami ich zapisywania z podziałem na
kosmetyki spłukiwane i niespłukiwane. Podczas webinaru przewidziana jest również część praktyczna (warsztaty) dające możliwość praktycznego sprawdzenia nabytych umiejętności.
Uczestnicy
Webinar skierowany jest do technologów, pracowników działu rozwoju produktu, chemików kosmetycznych, właścicieli marek kosmetycznych oraz wszystkich tych, którzy chcą zapoznać się z zasadami opracowywania składu jakościowego na etykietę produktu kosmetycznego
zgodnie z rozporządzeniem 1223/2009.
Agenda
Wprowadzenie - kluczowe pojęcia oraz ustawodawstwo podstawowe:
• nazewnictwo INCI oraz Cosmetic Ingredients Database;
• słownik wspólnych nazw składników do stosowania na etykietach produktów kosmetycznych
na podstawie Decyzji Komisji (UE) 2019/701 z dnia 5 kwietnia 2019;
• rozporządzenie 1223/2009 i jego znaczenie w przemyśle kosmetycznym.
2. Opracowanie składu jakościowego na etykietę produktu kosmetycznego zgodnie z
Rozporządzeniem 1223/2009:
• wymagania dotyczące tworzenia składów jakościowych na etykietach produktów
kosmetycznych w Unii Europejskiej;
• najczęstsze błędy przy sporządzaniu składów jakościowych na etykiety kosmetyków.
3. Część praktyczna – warsztaty tworzenia składów jakościowych na etykietę produktów
kosmetycznych:
• samodzielne wykonanie składów jakościowych na etykietę kosmetyków wg. przedstawionych
danych;
• sprawdzenie poprawności wykonania zadań;
• dyskusja i dodatkowe pytania.
Prelegentka
mgr inż. Katarzyna Uzdrowska, Technolog Chemii (Politechnika Poznańska, Politechnika
Gdańska), specjalizujący się w dziedzinie projektowania receptur kosmetycznych w laboratorium oraz wytwarzania ich na skalę produkcyjną. Technolog Kosmetyczny z dorobkiem kilkuset wdrożonych do produkcji receptur nowych kosmetyków. Trener z zakresu chemii kosmetycznej oraz autor tekstów w literaturze branżowej. Pomysłodawca wielu nowatorskich rozwiązań technologicznych, głównie z zakresu kosmetyki pielęgnacyjnej i myjącej (białej). Trycholog, absolwent studiów podyplomowych z
zakresu Technologii Produkcji Kosmetyków (WSIIZ) a także Chemii Kosmeceutycznej (UAM). Technolog posiadający również doświadczenie w recepturowaniu i wdrażaniu do produkcji kosmetyków kolorowych (upiększających), perfum, produktów do pielęgnacji zwierząt oraz artykułów chemii gospodarczej.
Informacje o Spotkaniu
ważne:
Każdy z uczestników proszony jest o podpisanie się imieniem i nazwiskiem (w celu weryfikacji)
–> instrukcja: https://support.zoom.us/hc/pl/articles/201363203-Dostosowywanie-profilu)*
lub
–> (już po kliknięciu w link i dołączeniu do spotkania): kliknięcie w zakładkę "Uczestnicy", następnie kliknięcie prawym przyciskiem myszy w swoją nazwę użytkownika i kliknięcie "zmień nazwę"*
*W przypadku gdy nie ma podanego imienia i nazwiska uczestnik w prywatnej wiadomości zostanie proszony o przedstawienie się :)
ważne:
Wypełnienie formularza rejestracyjnego jest jednoznaczne z zawarciem umowy i wyrażeniem chęci wzięcia udziału w spotkaniu i dokonania płatności. Niedokonanie wpłaty terminie wskazanym na FV proforma nie jest jednoznaczne z rezygnacją z uczestnictwa w szkoleniu.
A po ludzku: Jeżeli nie możesz wziąć udziału w szkoleniu, daj znam znać odpowiednio wcześniej, zrozumiemy :)
KONTAKT
Kaja Bernasińska
e-mail: kaja.bernasinska@biotechnologia.pl