Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Tradycyjne i regionalne technologie i produkty w żywieniu człowieka
15.11.2007
W daniach 25-26 września 2008 roku w Lublinie odbędzie się III Międzynarodowa Konferencja Naukowa z udziałem naukowców z Europy Środkowo-Wschodniej.
Będzie to konferencja z cyklu Mięso w przetwórstwie i żywieniu człowieka na temat „Tradycyjnych i regionalnych technologii i produktów w żywieniu człowieka”.

Konferencja ma na celu wymianę doświadczeń i informacji na temat właściwości, produkcji i jakości zdrowotnej tradycyjnych i regionalnych produktów żywnościowych. Organizatorzy liczą na wymianę wyników, dzięki którym nawiąże się współpraca między jednostkami badawczymi i producentami żywności. Takie działanie pomoże w promocji takiej żywności oraz poszerzy wiedzę o jakości i bezpieczeństwie zdrowotnym produktów tradycyjnych i regionalnych.

Źródło: Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
KOMENTARZE
Newsletter