Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Nowy enzym scukrzający
24.04.2009
Dostawca specjalistycznych enzymów do produkcji przemysłowej opracował alfa-amylazy, które mogą zapewnić większą optymalizację kosztów wytwarzania substancji słodzących i napojów alkoholowych.

Verenium twierdzi, że jego enzym Veretase, który posiada funkcje podobne do istniejących Fuelzyme-LF, może zapewnić poprawę jakości zacieru oraz jego lepkość przy jednoczesnym wykorzystaniu mniejszych jego dawek.


Alfa-amylaza została zaprojektowana aby spełniać specyficzne regulacje w produkcji żywności i jest obecnie dostępna tylko w USA, firma jednak planuje globalne rozpowszechnienie swojego enzymu.
Producent twierdzi, że enzym został opracowany w celu poprawy scukrzania i fermentacji poprzez działanie w szerokim zakresie temperatury i wartości pH, tym samym zmniejszając koszty producenta.

- Produkt ten został wprowadzony jako środek do dalszego obniżania kosztów w produkcji żywności - powiedziała Janet Roemer, Executive Vice President w firmie Verenium.
KOMENTARZE
news

<Kwiecień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
CEBioForum 2025
2025-04-02 do 2025-04-03
3
4
III Interkontynentalna Konferencja IAM
2025-04-04 do 2025-04-05
5
6
8
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
24
Webinar | Podstawy perfumerii
2025-04-24 do 2025-04-24
26
27
28
29
Wzorcowanie i kwalifikacja wag
2025-04-29 do 2025-04-29
1
2
3
4
Newsletter