Energetyzujący lizak
Aromatyzowana Czekoladą Sól Morska
Kolejną innowację stanowią bez wątpienia sole morskie o niecodziennych aromatach. Producent używa organicznej czekolady Dagoba oraz ręcznie zbieranej soli pochodzącej z terenów parku naturalnego Ria Formosa w południowej Portugal. Organiczna czekolada nadaje „kremowy, dymny i bogaty czekoladowy aromat”. Producent reklamuje swój produkt jako idealny dodatek do sałatek, drinków, niektórych deserów i grillowanych mięs. Sól czekoladowa stanowi tylko jedną pozycję z lini Lords of Salt produkowanej przez Barhyte Speciality Foods w Oregonie. Inne interesujące smaki to sole o aromacie winogron Chardonnay i orzechów laskowych.
Jadalne kwiaty
Jadalne kwiaty są produktem sprzedawanym pod nazwą Flor & Flor przez francuską firmę Florinnov. Technologia produkcji obejmuje opatentowaną metodę szybkiej krystalizacji. Około 10 000 kwiatów jest krystalizowanych każdego dnia, z zachowaniem smaku przez naturalne dodatki. Można wybierać wśród róż, jaśminu i fiołków. Jadalne kwiaty to dodatek do deserów, sałatek i desek z serami, ale ich główne zastosowanie to dekoracja ciast.
Źródło: foodnavigator.com
KOMENTARZE