Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Nowe opracowania w Biotechnologii Żywności
04.02.2009
W dziale Biotechnologia Żywności dostępne są nowe opracowania technologiczne. Ich zakres obejmuję branżę piwowarską.
Zostały opisane w nich podstawowe informację na temat podziały, gatunków oraz składu piwa. Dostępne są także opracowania procesów technologicznych oraz przemian biochemicznych zachodzących podczas produkcji piwa.

Autorem opracowań jest Sławomir Franaszek student 5 roku Technologii Żywności specjalność Technologia Fermentacji na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu. Interesuję się zarówno browarnictwem przemysłowym jak i domowym. Sławomir Franaszek jest także prezesem Koła Naukowego Technologów Żywności Sekcji Biotechnologów Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Opracowania dostępne są w zakładce Opracowania technologiczne, oraz pod linkami:
Piwo - wstęp
Piwo - procesy technologiczne
KOMENTARZE
news

<Wrzesień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
CosmoPharm Pack Expo 2025
2025-09-04 do 2025-09-06
MEDI-VISION Forum
2025-09-04 do 2025-09-06
6
7
10
12
13
14
15
17
19
Obóz Atrakcyjnych Konwentykli
2025-09-19 do 2025-09-22
20
21
24
27
28
4
5
Newsletter