Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Nowe możliwości dla modyfikowanej skrobii i tłuszczów w mlecznych deserach
27.02.2009
Angielski  dostawca  Ulrick & Short rozszerza swoje oferty. Zastępuje tradycyjną  skrobię i tłuszcze substancjami zmodyfikowanymi. Nowe produkty znajdą zastosowanie w  mlecznych deserach, kremach czy kompotach a także w pieczywach, sosach, masłach.


 Firma chce wejść w sektor mleczny dopiero w przyszłym roku z nową funkcjonalną żywnością. Czekają na to aż sektor mleczny będzie bardziej otwarty  na napoje pro biotyczne i inne funkcjonalne produkty. Co prawda nikt z firmy nie chciał rozmawiać na temat szczegółów ich produktów, ale zapewniali, że ich działalność  jest skierowana na zmniejszenie ilości szkodliwych składników pokarmu takich jak  tłuszcze, cukry, sole  czy  konserwanty. Dzięki nowym  składnikom producenci będą w stanie zmniejszyć koszty produkcji, wydłużyć okres ważności a także polepszyć właściwości organoleptyczne.

 Ulrick & Short jest ugruntowaną i szybko rozwijającą się firmą, oferującą usługi dla producentów żywności. Specjalizuje się w rozwoju składników, które pomagają producentom wyjść na przeciw rosnącym wymaganią konsumentów na naturalne, pożywne i zdrowe produkty spożywcze.


KOMENTARZE
news

<Maj 2030>

pnwtśrczptsbnd
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Newsletter