Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Nowe kultury dla jogurtów
01.10.2009
Chr Hansen przedstawił trio nowych kultur dla jogurtów, które mają poprawić teksturę oraz pokryć w jak najszerszym zakresie potrzeby rynku światowego.
Firma twierdzi, że w sposób ciągły pracuje nad opracowaniem nowych kultur bakterii, które zapewniają jakość, bezpieczeństwo, prostotę oraz elastyczność podczas nowoczesnej produkcji jogurtów.

Trio nowych kultur składa się z YoFlex Express, YoFlex Advance i YoFlex Harmony, różnią się one od poprzednich w zapewnieniu maksimum tekstury oraz utrzymaniu łagodności.

Każda z kultur przeznaczona jest do innego rodzaju jogurtów. YoFlex Advance poprawia lepkość i zapewnia lepszą jakość dla jogurtów z niższą ilością tłuszczów. Express przeznaczony jest do przyspieszenia fermentacji bez wpływu na łagodność, jakość lub stabilność kwasów.
KOMENTARZE
news

<Wrzesień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
CosmoPharm Pack Expo 2025
2025-09-04 do 2025-09-06
MEDI-VISION Forum
2025-09-04 do 2025-09-06
6
7
10
12
13
14
15
17
19
Obóz Atrakcyjnych Konwentykli
2025-09-19 do 2025-09-22
20
21
24
27
28
4
5
Newsletter