Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Nowe kultury dla jogurtów
01.10.2009
Chr Hansen przedstawił trio nowych kultur dla jogurtów, które mają poprawić teksturę oraz pokryć w jak najszerszym zakresie potrzeby rynku światowego.
Firma twierdzi, że w sposób ciągły pracuje nad opracowaniem nowych kultur bakterii, które zapewniają jakość, bezpieczeństwo, prostotę oraz elastyczność podczas nowoczesnej produkcji jogurtów.

Trio nowych kultur składa się z YoFlex Express, YoFlex Advance i YoFlex Harmony, różnią się one od poprzednich w zapewnieniu maksimum tekstury oraz utrzymaniu łagodności.

Każda z kultur przeznaczona jest do innego rodzaju jogurtów. YoFlex Advance poprawia lepkość i zapewnia lepszą jakość dla jogurtów z niższą ilością tłuszczów. Express przeznaczony jest do przyspieszenia fermentacji bez wpływu na łagodność, jakość lub stabilność kwasów.
KOMENTARZE
Newsletter