Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Audytor Wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2005
12.07.2010
Zapraszamy Państwa do uczestnictwa w szkoleniach otwartych z zakresu systemów zarządzania i standardów bezpieczeństwa żywności do Warszawy w dniach 14-15.10.2010 r.
Audytor Wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności ISO 22000:2005 Zapraszamy Państwa do uczestnictwa w szkoleniach otwartych z zakresu systemów zarządzania i standardów bezpieczeństwa żywności do Warszawy w dniach 14-15.10.2010 r. 000:2005 CEL SZKOLENIA:
• Zrozumienie wymagań oraz zasad funkcjonowania systemu ISO 22000 oraz systemu HACCP;
• Zrozumienie zasad auditowania;
• Umiejętność planowania i przygotowywania się do auditu;
• Umiejętność zbierania i analizowania dowodów;
• Umiejętność przeprowadzania auditów i raportowania jego wyników;
• Umiejętność organizowania i zarządzania auditem przeprowadzanym przez zespół auditorów.

DO KOGO SKIEROWANE JEST SZKOLENIE:
• Pracownicy wszystkich szczebli, osoby odpowiedzialne za wdrożenie nowych lub utrzymywanie istniejących systemów;
• Kandydaci na auditorów wewnętrznych;
• Osoby zaangażowane w doradztwo w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności i ich auditowanie;
• Właściciele oraz pracownicy przedsiębiorstw z branży spożywczej.

PLAN SZKOLENIA:
• Przegląd metod zarządzania bezpieczeństwem żywności;
• Wymagania formalno – prawne;
• Analiza Codex Alimentarius oraz planu HACCP i kodeksu GMP;
• Prezentacja wymagań normy ISO 22000:2005 oraz systemu HACCP;
• Terminologia, definicje oraz zarys wymagań ISO 22000;
• Aspekt bezpieczeństwa żywności w ujęciu systemowym;
• Wymagania ogólne oraz dotyczące dokumentacji;
• Odpowiedzialność kierownictwa; Komunikacja;
• Zarządzanie zasobami;
• Planowanie i realizacja bezpiecznych wyrobów;
• Analiza zagrożeń;
• Walidacja; Weryfikacja SZBŻ; Doskonalenie;
• System kontroli i prewencji SZBŻ;
• Zarządzanie ryzykiem w systemie zarządzania jakością według wymagań ISO 22000:2005 w organizacji;
• Auditowanie – cel i planowanie auditów, a także sposobu przeprowadzenia efektywnego auditu i jego raportowania (ISO 19011);
• Dokumentacja auditu, raporty niezgodności i działania korygujące, listy kontrolne;
• Zasady oceny przedsiębiorstwa w czasie auditu;
• Wymagania dotyczące auditorów, opracowanie raportu i działania korygujące;
• Część warsztatowa;
• Egzamin.

CZAS TRWANIA SZKOLENIA:
􀀹 2 dni od 9.00 do 17.00 (16 godzin zajęć)

METODOLOGIA:
• Szkolenie składa się z części teoretycznej (wykłady) oraz praktycznej (warsztaty, ćwiczenia).

LICZEBNOŚĆ GRUPY:
• Maksymalnie 15 osób

WARUNKI UCZESTNICTWA W SZKOLENIU:
• Przesłanie uzupełnionej karty zgłoszeniowej
• Uiszczenie opłaty za szkolenie na podstawie faktury proforma

KLIENCI INGE OTRZYMUJĄ 10% RABAT NA WSZYSTKIE SZKOLENIA OTWARTE.


red. Blanka Majda
KOMENTARZE
news

<Czerwiec 2024>

pnwtśrczptsbnd
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Newsletter