W wydarzeniu wezmą udział delegaci i prelegenci reprezentujący środowisko naukowe, przemysłowe, akademickie i rządowe, a przedmiotem dyskusji będą: nowe i pojawiające się możliwości badawcze związane z rosnącym zapotrzebowaniem na żywność bezpieczniejszą, zdrowszą i wyższej jakości, zrównoważona produkcja oraz wykorzystanie odnawialnych zasobów biologicznych, rosnące ryzyko występowania epizootii i zoonoz oraz chorób pochodzenia żywieniowego, jak również zagrożenia dla produkcji rolnej i dla rybołówstwa, spowodowane zmianami klimatycznymi. Konferencja będzie też okazją do uzyskania najnowszych informacji na temat możliwości finansowania stwarzanych przez 7. Program Ramowy. Wydarzenie umożliwi zainteresowanym stronom kontakt z potencjalnymi partnerami do współpracy w takich dziedzinach, jak: rozwój produktów, umowy licencyjne, wspólne przedsiębiorstwa lub udziału w projektach badawczo-rozwojowych wspieranych przez UE. Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej konferencji: http://www.fp7partneringfood.at .
KOMENTARZE