Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Współpraca w obszarze biotechnologii żywności
26.07.2007
Evogene Ltd. i CIRAD, francuska organizacja naukowa zapowiedziały ekspansję ich wieloletniej współpracy zapoczątkowanej w 2004 roku.
Celem nowego projektu jest wprowadzenie genu opracowanego przez Evogene - EVO133 do genomu bawełny by uczynić ją bardziej odporną na suszę.

EVO133 jest genem, który może poprawić plon w warunkach suszy, upału i zmiennego zasolenia gleby. EVO133 został sprawdzony w trzech sezonowych próbach polowych w uprawie pomidorów. To bardzo ważna informacja w środowisku firm zajmujących się biotechnologią żywności i poprawa upraw.

Źródło: www.bionity.com
KOMENTARZE
news

<Kwiecień 2025>

pnwtśrczptsbnd
1
2
CEBioForum 2025
2025-04-02 do 2025-04-03
3
4
III Interkontynentalna Konferencja IAM
2025-04-04 do 2025-04-05
5
6
8
10
11
12
13
15
16
18
19
20
21
24
Webinar | Podstawy perfumerii
2025-04-24 do 2025-04-24
26
27
28
29
Wzorcowanie i kwalifikacja wag
2025-04-29 do 2025-04-29
1
2
3
4
Newsletter