Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Współpraca w obszarze biotechnologii żywności
26.07.2007
Evogene Ltd. i CIRAD, francuska organizacja naukowa zapowiedziały ekspansję ich wieloletniej współpracy zapoczątkowanej w 2004 roku.
Celem nowego projektu jest wprowadzenie genu opracowanego przez Evogene - EVO133 do genomu bawełny by uczynić ją bardziej odporną na suszę.

EVO133 jest genem, który może poprawić plon w warunkach suszy, upału i zmiennego zasolenia gleby. EVO133 został sprawdzony w trzech sezonowych próbach polowych w uprawie pomidorów. To bardzo ważna informacja w środowisku firm zajmujących się biotechnologią żywności i poprawa upraw.

Źródło: www.bionity.com
KOMENTARZE
news

<Listopad 2025>

pnwtśrczptsbnd
27
31
1
2
3
4
7
8
9
10
11
12
13
Pharma Partnering US Summit 2025
2025-11-13 do 2025-11-14
14
15
16
22
23
29
SKINLIVE
2025-11-29 do 2025-11-30
30
Newsletter