Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Studia Podyplomowe na Uniwersytecie Warszawskim – Mikrobiologia, Higiena, Środowisko!
Studia Podyplomowe na Uniwersytecie Warszawskim – Mikrobiologia, Higiena, Środowisko!

Jeśli chcesz zdobyć nową wiedzę lub poszerzyć swoje kompetencje w zakresie kontroli mikrobiologicznej w przemyśle oraz zapewniania standardów jakości zgodnych z obowiązującymi normami, nasze studia podyplomowe to idealny wybór dla Ciebie!

 

 

 

Dlaczego warto?

* Nowatorski program – stworzony z myślą o praktyce przemysłowej, dostosowany do wymagań przy wytwarzaniu produktów leczniczych, kosmetycznych i spożywczych.

* Zajęcia praktyczne – obejmują ćwiczenia i warsztaty, które pozwalają skonfrontować teorię z praktyką. Uczestnicy mają okazję poznać nowoczesne metody badawcze i diagnostyczne stosowane w akredytowanych laboratoriach mikrobiologicznych.

* Eksperci w kadrze – zajęcia prowadzą doświadczeni naukowcy z Uniwersytetu Warszawskiego, specjaliści w dziedzinie mikrobiologii i higieny, a także praktycy z branż: farmaceutycznej, kosmetycznej i spożywczej.

Informacje organizacyjne:

* Planowany start – wrzesień 2025 r.

* Czas trwania – 2 semestry

* Forma realizacji:

- wykłady – online (komfort nauki z dowolnego miejsca),

- zajęcia praktyczne – stacjonarnie (laboratoria, warsztaty).

Dla kogo?

Studia kierujemy do osób związanych zawodowo z mikrobiologią przemysłową, higieną oraz kontrolą jakości, a także do tych, którzy chcą poszerzać swoje kwalifikacje w tych dynamicznie rozwijających się dziedzinach.

Nie czekaj – dołącz do grona specjalistów, którzy wyznaczają standardy jakości i bezpieczeństwa w przemyśle!

Kończąc nasze studia, otrzymasz:

* świadectwo ukończenia Studiów Podyplomowych na Uniwersytecie Warszawskim, 

* certyfikat: Systemy zarządzania i audyt jakości (zgodnie z normą PN- EN ISO/I EC 17025:2018-02) – tytuł: Audytor wewnętrzny systemu zarządzania laboratorium,

* certyfikat: Systemy Zarządzania Jakością (zgodnie z normą PN-EN ISO 22000, HACCP).

Wykaz przedmiotów:

* Mikroorganizmy w środowisku,

* Laboratorium mikrobiologiczne – organizacja i zasady bezpiecznej pracy,

* Klasyczne i molekularne metody identyfikacji mikroorganizmów,

* Higiena farmaceutyczna oraz systemy zarządzania jakością,

* Mikrobiologiczne metody badań produktów leczniczych,

* Monitoring higieny oraz systemy zarządzania jakością w przemyśle kosmetycznym,

* Mikrobiologiczne metody badania kosmetyków i wody,

* Bezpieczeństwo i jakość mikrobiologiczna żywności,

* Mikrobiologiczne i molekularne metody badań produktów spożywczych,

* Systemy zarządzania jakością w przemyśle spożywczym (GMP/GHP),

* Audyt systemu zarządzania i kompetencji technicznych.

KONTAKT:

Wydział Biologii UW, ul. Miecznikowa 1; pokój 204A 02-096, Warszawa

tel. (22) 55 41 204, e-mail: spmhs@uw.edu.pl

Źródła

Fot. Licencja Bio-Tech Media

KOMENTARZE
news

<Luty 2025>

pnwtśrczptsbnd
28
Rutynowe testowanie wag
2025-01-28 do 2025-01-28
1
2
4
6
7
8
9
10
11
Czyszczenie Wagi Laboratoryjnej
2025-02-11 do 2025-02-11
12
13
14
15
16
22
23
24
1
Aesthetic Cosmetology of the Future
2025-03-01 do 2025-03-01
2
Newsletter