Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Badanie zakażeń w produktach rolno-spożywczych i przemysłowych - wykrywanie bakterii i grzybów

ul. Mickiewicza 31

60-835 Poznań

Główny telefon: 61 646 85 85; 509 658 006

Główny fax: 61 646 85 85; 509 658 006

Główny email: biuro@cbdna.pl

Strona www: http://www.cbdna.pl

Wyślij zapytanie ofertowe
Badanie zakażeń w produktach rolno-spożywczych i przemysłowych - wykrywanie bakterii i grzy

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych klientów wprowadziliśmy do oferty usługę związaną z uniwersalną identyfikacją bakterii oraz grzybów. Badanie to polega na identyfikacji genu 16S rDNA, który jest wspólny dla wszystkich bakterii oraz genu 18S rDNA wspólnego dla wszystkich gatunków grzybów. Geny 16S i 18S wykazują wysoką zmienność miedzy gatunkami co umożliwia ich rozróżnienie. Metoda, którą wykorzystujemy oparta jest na sekwencjonowaniu produktu amplifikacji uzyskanego standardową techniką PCR (ang. polymerasechainreaction) z zastosowaniem specyficznych par starterów. Jako matrycę w reakcji PCR wykorzystujemy DNA kolonii bakteryjnej lub grzybiczej z nadesłanego materiału badawczego (płytki agarowej lub inokulum). Otrzymane wyniki porównywane są z bazą danych i na ich podstawie następuje identyfikacja co do rodzaju, a nawet gatunku badanego szczepu. Usługa ta skierowana jest do laboratoriów specjalizujących się w branży spożywczej, przemysłowej, kosmetycznej, farmaceutycznej, a także instytucji naukowo - badawczych.

 

Zastosowana technologia jest najszybszą i bezpośrednią metodą identyfikująca jednoznacznie mikroorganizm na podstawie analizy kodu genetycznego.

news

<Lipiec 2020>

pnwtśrczptsbnd
29
30
NutraFood Poland
2020-06-30 do 2020-07-02
Oznaczanie probówek PCR
2020-06-30 do 2020-06-30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Newsletter