Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Pomegranate Seed Oil
Nazwa
Pomegranate Seed Oil
Producent
Origin Oils
CAS
84929-26-4
INCI
Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil
Funkcja
Olej tłoczony na zimno
Pomegranate Seed Oil (Olej z nasion granatu) to olej roślinny pozyskiwany poprzez tłoczenie na zimno nasion granatu (Punica granatum). Jest bogaty w antyoksydanty, witaminy (w tym witaminę C i E), kwasy tłuszczowe, oraz punicynę, które wspierają regenerację skóry, działają przeciwzapalnie i przeciwstarzeniowo. Olej z nasion granatu jest ceniony w kosmetyce za swoje właściwości nawilżające, odżywcze i ochronne, szczególnie w pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, a także w terapii skóry skłonnej do podrażnień. Dodatkowo, jego właściwości regeneracyjne mogą wspierać procesy gojenia się skóry, poprawiając jej elastyczność.
news

<Czerwiec 2026>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
Webinar online: Woda do wstrzykiwań
2026-06-03 do 2026-06-03
4
6
7
13
14
15
16
PCI Days 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
ChemTEC Poland 2026
2026-06-16 do 2026-06-18
17
18
19
Debaty Rak Nerki
2026-06-19 do 2026-06-19
20
21
23
25
WEBINAR | EUDR a branża kosmetyczna
2026-06-25 do 2026-06-25
28
1
4
5
Newsletter