Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E 471
Nazwa
Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych E 471
Producent
Eigenmann & Veronelli S.p.A.
Funkcja
stabilizator, emulgator, substancja zagęszczająca
Ulotka produktu

Mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E 471): 

- poprawiają strukturę produktom, zwiększając objętość i elastyczność ciasta, poprawiając stabilność piany i ograniczając rozwarstwianie się tłuszczu

- pomagają przedłużyć trwałość wielu produktom spożywczym

- stosowane zwykle jako dodatek do lodów, deserów, wyrobów cukierniczych, pieczywa, czekolad, chipsów, margaryn

 

 

news

<Sierpień 2025>

pnwtśrczptsbnd
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Newsletter