Postępu 14B
02-676 WARSZAWA
Główny telefon: + 48 530 700 780
Główny email: PolskaSalesCosmetics@corneliuspolska.pl
Strona www: https://www.cornelius.co.uk/cornelius-polska/
Wyślij zapytanie ofertoweLecytyna pozyskiwana jest jako produkt uboczny ekstrakcji/tłoczenia olejów, w tym głównie oleju rzepakowego i oleju sojowego.
- jest stosowana głównie w czekoladach, wyrobach cukierniczych i piekarniczych, lodach, gumach do żucia, margarynach
- jest bezpieczna dla zdrowia, nie wywołuje żadnych skutków ubocznych
- zapobiega zniszczeniu beta-karotenu obecnego w tłuszczach
- zwiększa objętość chleba podczas wypieku
- ułatwia formowanie chleba na etapie jego produkcji
- umożliwia utrzymywanie wilgoci w produktach, przez co dłużej zachowują świeżość
- ułatwia równomierne rozprowadzenie tłuszczu w produktach mięsnych
- poprawia płynność i mieszalność składników w czekoladach i produktach mlecznych
- umożliwia rozpraszanie i zawieszanie proszków w płynach