Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
PROPIONIC ACID EU NAT
Nazwa
PROPIONIC ACID EU NAT
CAS
79-09-4
INCI
Propionic Acid
Funkcja
Środek konserwujący, regulator kwasowości
Kwas propionowy (Propionic Acid) EU NAT jest stosowany w kosmetykach, głównie jako środek konserwujący. Dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym i przeciwgrzybiczym, pomaga w zapobieganiu rozwoju mikroorganizmów w produktach kosmetycznych, co przedłuża ich trwałość. Jest wykorzystywany w niskich stężeniach w kremach, balsamach, szamponach i innych produktach pielęgnacyjnych. W kosmetykach pełni również rolę regulatora kwasowości, pomagając utrzymać odpowiedni pH produktu.
news
pn wt śr cz pt sb nd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
U.S Biotech Day 2026
2026-11-16 do 2026-11-17 Czytaj więcej
Polska Moc Biznesu 2026
2026-11-16 do 2026-11-16 Czytaj więcej
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1
AUDIO-MED Expo 2026
2026-12-01 do 2026-12-03 Czytaj więcej
2 3
MEDmeetsTECH #22
2026-12-03 do 2026-12-03 Czytaj więcej
MEDmeetsTECH #22
2026-12-03 do 2026-12-03 Czytaj więcej
4 5 6
Newsletter