Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Oat COM

Berezynska 6A/1

03-904 WARSZAWA

Główny telefon: +48 22 330 9640

Główny email: biuro.polska@protecingredia.com

Strona www: http://protecingredia.pl

Wyślij zapytanie ofertowe
Oat COM
Nazwa
Oat COM
Producent
Oat Cosmetics
INCI
Avena Sativa Kernel Flour
Funkcja
składnik funkcyjny
Wielkość opakowania
20

Jeden z najbardziej ekonomicznych składników o działaniu przeciwstarzeniowym,
przeciwdziałający podrażnieniom, myjący i nawilżający.

 

Drobny, jedwabisty proszek otrzymywany z całych ziaren owsa w unikalnym, opatentowanym procesie.

Dzięki specjalnej obróbce produkt jest łatwy do wprowadzenia w recepturę oraz zachowuje stabilność koloidalną
nawet w niskiej temperaturze. Ten specjalny proces poprawia zwiększa zdolność absorbcji oleju, umożliwiając otrzymanie doskonałej bazy czynnej dla kremów
i lotionów bez uczucia „tłustości”.


Dodatkowo w produkcie została zwiększona zawartość beta-glukanu, dzięki czemu wykazuje on skuteczniejsze działanie nawilżające w porównaniu z alternatywnymi koloidalnymi
mąkami razowymi z owsa.


Oat COM USP jest naturalnym składnikiem przeciwdziałającym podrażnieniom, nadającym skórze jedwabiście gładkie wykończenie.

Ma dobre właściwości buforujące i jest efektywnym przeciwutleniaczem. Wykazuje również doskonałe właściwości myjące.

 

Właściwości

  • Opatentowany proces
  • Pierwsza kosmetyczna koloidalna mąka z całych ziaren owsa z certyfikatem ECOCERT
  • Duża zawartość wolnej amylozy poprawia stabilność składnika i produktu końcowego
  • Efektywne wiązanie lipidów poprawia stabilność emulsji
  • Efektywne wiązanie wody sprawia, że jest to doskonały czynnik żelujący
  • Bardzo mały rozmiar cząsteczek zbliżony do mąki ryżowej zapewnia doskonałe właściwości strukturalne
  • Proces zapewnia wysoką czystość mikrobiologiczną
  • Zwiększona biodostępność fitoskładników
  • Poprawiona charakterystyka reologiczna
  • Zgodny z wymogami farmakopei US

 

news

<Maj 2023>

pnwtśrczptsbnd
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Newsletter