Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Jojoba Oil golden yellow DAC

Ul. Antoniego Fontany 28 m 3

01-885 Warszawa

Główny telefon: +48 22 834 47 02

Główny fax: +48 22 834 47 02

Strona www: http://www.gustavheess.de

Wyślij zapytanie ofertowe
Jojoba Oil golden yellow DAC
Nazwa
Jojoba Oil golden yellow DAC
Producent
Gustav Heess
Numer katalogowy
5045
INCI
Simmondsia Chinensis (JOJOBA) Oil
Nazwa łacińska:
Simmondsia chinensis

Olej (płynny wosk) z jojoby kolor złoty, zgodny z farmakopeą niemiecką DAC.

Bardzo stabilny produkt, nie zmieniający swoich właściwości pod wpływem ogrzewania. Doskonale nawilża, wygładza i zmiękcza skórę, działa przeciwzmarszczkowo, dobrze wchłaniany, nadaje się do każdego rodzaju skóry, także z podrażnieniami Posiada właściwości antyutleniające, jako dodatek zapobiega jełczeniu mniej stabilnych olejów.

Zastosowanie:

Produkty do pielęgnacji skóry: preparaty nawilżające do twarzy, preparaty do oczyszczania twarzy, maseczki i peelingi do twarzy, kremy przeciw starzeniu skóry, środki do demakijażu oczu, preparaty nawilżające do ciała, mleczka, kremy i olejki do pielęgnacji dzieci, kremy do rąk, płyny i kremy po goleniu, olejki do masażu, olejki do kąpieli.

Produkty do pielęgnacji włosów: szampony, odżywki do włosów; olejki, kremy i toniki do włosów; specjalistyczne preparaty do skóry głowy, pomady, lakiery do włosów .

Produkty do pielęgnacji paznokci i naskórka: olejki i odżywki, preparaty do zmiękczania i usuwania naskórka, utwardzacze do paznokci.

Opalanie: kremy i mleczka do opalania oraz po opalaniu, samoopalacze i preparaty przyspieszające opalanie, pomadki ochronne.

Make-up i kosmetyki kolorowe: podkłady w kremie i w kamieniu, pomadki, róże, korektory, cienie do powiek, konturówki do oka. Mydła w płynie & w kostkach.

Newsletter