Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Gs-BCS
Nazwa
Gs-BCS
Producent
Kobo
INCI
Aqua, Pentylene Glycol, Palmitoyl Hydroxypropyyltrimonium Amylopectin/Glycerin Crosspolymer, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Hydrogenated Lecithin, Sucrose, Corn Starch, Gelatin, Beta-Carotene, Ascorbyl Palmitate, Corn Oil
Glikosfery są układami transportującymi, które zapewniają ochronę i zwiększoną stabilność składników aktywnych zarówno hydrofilowych, jak i lipofilowych. Glikosfery zawierają supramolekularne struktury, które są ułożone wokół stałego wewnętrznego jądra. Wewnętrzne jądro jest wykonane z hydrofilowej, zmodyfikowanej skrobi. Jądro zawiera grupy kationowe czyniąc Glikosfery idealnymi układami dla anionowych hydrofilowych składników aktywnych. Makrocząsteczki takie jak enzymy (do 200 000 Daltonów) mogą być zamknięte w wewnętrznym jądrze. Jądro pokryte jest lipofilową warstwą kwasów tłuszczowych, dlatego Glikosfery mogą zamykać i transportować także składniki lipofilowe. Gs-BCS zawiera palmitynian askorbylu.
Newsletter