Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Groundnut Oil refined Ph Eur

Ul. Antoniego Fontany 28 m 3

01-885 Warszawa

Główny telefon: +48 22 834 47 02

Główny fax: +48 22 834 47 02

Strona www: http://www.gustavheess.de

Wyślij zapytanie ofertowe
Groundnut Oil refined Ph Eur
Nazwa
Groundnut Oil refined Ph Eur
Producent
Gustav Heess
Numer katalogowy
2005
INCI
Arachis Hypogaea (GROUNDNUT) Oil
Nazwa łacińska:
Arachis hypogaea

Olej o jakości odpowiadającej farmakopei europejskiej Ph Eur.

Olej z orzechów arachidowych zawiera dużą ilość kwasu oleinowego i linolowego oraz witaminę E.

Zastosowanie:

Olej z orzeszków ziemnych, znany również pod nazwą Peanut Oil, ma działanie zmiękczające i natłuszczające. Nadaje się jako olejek do ciała, do masażu oraz do kąpieli. Wchodzi również w skład mydeł. Polecany szczególnie dla skóry suchej i skłonnej do łuszczenia się.

Newsletter