Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Extract of Cocoa
Nazwa
Extract of Cocoa
Producent
Solabia
INCI
Theobroma Cacao (Cocoa) Shell Extract or Theobroma Cacao (Cocoa) Extract
Funkcja
Ekstrakt z kakaowca właściwego

CEP (część Grupy Solabia) wytwarza ekstrakty roślinne w szerokim zakresie przy użyciu różnego rodzaju metod ekstrakcyjnych.

Ekstrakt z kakaowca właściwego jest dostępny w następujących postaciach: Glycerolat, Ecomilk, Oleat UP, Vegebios 1.5P

Glycerolat - destylacja z parą wodną lub inna wodna ekstrakcja, w wyniku której otrzymujemy ekstrakt rozpuszczalny w wodzie. Stabilizowany roślinną gliceryną.

Ecomilk - kontrolowana ekstrakcja triglicerydami kaprylowymi/kaprynowymi i destylacja z parą wodną (lub inna ekstrakcja wodna), w wyniku której otrzymujemy mleczny preparat, który jest kombinacją frakcji roślinnych rozpuszczalnych w wodzie i olejach.

Oleat UP - kontrolowana ekstrakcja dikaprylanem/dikaprynianem glikolu propylenowego, w wyniku której otrzymujemy oleisty ekstrakt.

Vegebios 1.5P - destylacja z parą wodną, w wyniku której otrzymujemy rozpuszczalny w wodzie destylat ziołowy. Konserwowany fenoksyetanolem.

Newsletter