Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Extract of Avocado
Nazwa
Extract of Avocado
Producent
Solabia
INCI
Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract
CEP (część Grupy Solabia) wytwarza ekstrakty roślinne w szerokim zakresie przy użyciu różnego rodzaju metod ekstrakcyjnych. Ekstrakt z avocado jest dostępny w następujących postaciach: Ecomilk, Milk 1.5PS, Glycolysat UP, Oleat UP, Vegebios 1.5P Ecomilk - kontrolowana ekstrakcja triglicerydami kaprylowymi/kaprynowymi i destylacja z parą wodną (lub inna ekstrakcja wodna), w wyniku której otrzymujemy mleczny preparat, który jest kombinacją frakcji roślinnych rozpuszczalnych w wodzie i olejach. Milk 1.5PS - Mleczny preparat, który jest kombinacją frakcji rozpuszczalnych w wodzie i olejach, konserwowany fenoksyetanolem. Glycolysat UP - kontrolowana ekstrakcja mieszaniną glikolu propylenowego i wody, w wyniku której otrzymujemy rozpuszczalny w wodzie ekstrakt wodnoglikolowy. Oleat UP - kontrolowana ekstrakcja dikaprylanem/dikaprynianem glikolu propylenowego, w wyniku której otrzymujemy oleisty ekstrakt. Vegebios 1.5P - destylacja z parą wodną, w wyniku której otrzymujemy rozpuszczalny w wodzie destylat ziołowy. Konserwowany fenoksyetanolem.
Newsletter