CEP (część Grupy Solabia) wytwarza ekstrakty roślinne w szerokim zakresie przy użyciu różnego rodzaju metod ekstrakcyjnych.
Ekstrakt z avocado jest dostępny w następujących postaciach: Ecomilk, Milk 1.5PS, Glycolysat UP, Oleat UP, Vegebios 1.5P
Ecomilk - kontrolowana ekstrakcja triglicerydami kaprylowymi/kaprynowymi i destylacja z parą wodną (lub inna ekstrakcja wodna), w wyniku której otrzymujemy mleczny preparat, który jest kombinacją frakcji roślinnych rozpuszczalnych w wodzie i olejach.
Milk 1.5PS - Mleczny preparat, który jest kombinacją frakcji rozpuszczalnych w wodzie i olejach, konserwowany fenoksyetanolem.
Glycolysat UP - kontrolowana ekstrakcja mieszaniną glikolu propylenowego i wody, w wyniku której otrzymujemy rozpuszczalny w wodzie ekstrakt wodnoglikolowy.
Oleat UP - kontrolowana ekstrakcja dikaprylanem/dikaprynianem glikolu propylenowego, w wyniku której otrzymujemy oleisty ekstrakt.
Vegebios 1.5P - destylacja z parą wodną, w wyniku której otrzymujemy rozpuszczalny w wodzie destylat ziołowy. Konserwowany fenoksyetanolem.