Produkty niepakowane
Kontrola niepakowanych produktów spożywczych, takich jak kotlety do burgerów (mięsne, drobiowe lub wegetariańskie) i innych formowanych produktów mrożonych, a także wyrobów pompowanych i masowych.
Wykrywanie zanieczyszczeń
Systemy kontroli rentgenowskiej produktów spożywczych zostały skonstruowane specjalnie z myślą o wykrywaniu zanieczyszczeń wewnątrz produktu, niezależnie od ich kształtu czy położenia.
Zmniejszenie ilości odpadów
Umieszczenie maszyn do kontroli rentgenowskiej na początku linii produkcyjnej umożliwia wyeliminowanie zanieczyszczeń już na początkowym etapie, przed zwiększeniem wartości dodanej produktu, a przez to ograniczenie kosztów oraz ilości odpadów.
Kompleksowe zapewnienie jakości
Systemy kontroli rentgenowskiej Safeline zapewniają dużą czułość wykrywania, co gwarantuje dokładność, niezawodność i łatwość obsługi wszędzie tam, gdzie w grę wchodzą produkty niepakowane.