Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów kosmetycznych. Metody testowania środków dezynfekcyjnych
28.09.2011

Firma Bio-Tech Consulting, zaprasza na szkolenie Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów kosmetycznych. Metody testowania środków dezynfekcyjnych.Termin szkolenia to 24 listopada w Warszawie.

Szkolenie będzie się dzielić na dwie części.Pierwsza będzie poświęcona m. in.:Dobrej Praktyce Higienicznej, Higienie pracowników, pomieszczeń, produkcji, Dobórze środków dezynfekcyjnych  oraz metod ich testowania, Opracowaniu programu Higieny, Monitoringu środowiska - metod monitorowania, Chemizmowi konserwantów a procesom technologicznym, Błędach popełnianych w trakcie dodawania środków konserwujących oraz Praktycznej interpretacji wyników testów obciążeniowych.

Podczas drugiej części spotkania omówimy m. in. Czystość mikrobiologiczna  - konserwant - bezpieczeństwo preparatu, Rozwiązania ograniczające zawartość środków konserwujących  , „Wspomagacze” konserwantów  - preservative booster, Konserwanty kosmetyków naturalnych, Preservative free czyli kosmetyk bez konserwantów, alternatywne środki zabezpieczające czystość mikrobiologiczną.


Prelegenci to:

Magdalena Aleksandrowicz
Absolwentka wydziału  Chemii  specjalności Agrobiochemia  Uniwersytetu Opolskiego. W 2000 r ukończone studia podyplomowe w zakresie Chemii kosmetycznej Politechniki Warszawskiej.  W  2006 w szkole Głównej Handlowej uzyskała tytuł Menadżera jakości. Od 2011 r zatrudniona w firmie Harper Trade na stanowisku Dyrektora Działu Zarządzania Jakością. Do 2010 roku pracowała w firmie Ziaja Ltd na stanowisku  z-cy kierownika Kontroli Jakości.  W firmie odpowiedzialna za zapewnienie dobrej praktyki wytwarzania, w domu jako orędowniczka kuchni dalekiego wschodu dba o to by  nigdy nie zabrakło galangalu, garam masala czy choćby oleju sezamowego. Uczestnik szkoleń i kursów z zakresu mikrobiologii kosmetycznej i farmaceutycznej ,  kontroli i zapewnienia jakości., ale również podglądacz żyjątek mórz południowych. Po trudach produkcji  ukojenie znajduje w stepach Mongolii

dr inż. Magdalena Sikora
Absolwentka Politechniki Łódzkiej, Wydziału Chemii Spożywczej – specjalizacji Technologii ziół i aromatów. W ramach tej specjalizacji również doktorat. Obecnie pracownik Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej. Kierownik laboratorium kosmetycznego. Wykładowca „Technologii surowców i półproduktów kosmetycznych” na specjalizacji „Technologia aromatów spożywczych i surowców kosmetycznych”. Od 2000 roku kierownik oraz wykładowca Podyplomowego Studium Kosmetologii organizowanego przez PŁ  przy udziale Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Stała  współpraca z takimi firmami jak: L’Oreal Polska, Oriflame,  Laboratorium dr Ireny Eris, Ziaja, Vipera, Dax Cosmetics, Delia Cosmetics,  Pollena Ewa, Pollena Aroma. Autorka bardzolicznych artykułów z dziedziny surowców kosmetycznych w czasopismach branżowych: LNE - edycja polska, Rynek Chemiczny, Chemical Review, Pollena TŚPK, Gazeta Farmaceutyczna, Kosmetyka i Kosmetologia, Polish Journal of Cosmetology, Bez Recepty,  Dbam o zdrowie (wydawane przez PGF), Kosmetyki i Biznes. Prywatnie zainteresowania podróżami i to zarówno po Polsce jak i poza jej granicami.

Szczegóły:

http://www.biotechnologia.pl/biotechnologia-portal/biznes/szkolenia/57_kosmetologia/228971,bezpieczenstwo_mikrobiologiczne_produktow_kosmetycznych__metody_testowania_srodkow_dezynfekcyjnych__.html

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych.

Joanna Rodziewicz-Nyk

KOMENTARZE
news

<Kwiecień 2025>

pnwtśrczptsbnd
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Newsletter