EIT FOOD
serdecznie zaprasza na
28 listopada 2019 roku (czwartek), godz. 13.30
Przestrzeń from Facebook,
ul. Koszykowa 61, Warszawa
Warsaw Foodhaton 2019 to podsumowanie projektu RIS Food Solutions realizowanego przez Maspex oraz EIT Food obejmującego mentoring zespołów studentów z różnych krajów europejskich przy realizacji innowacyjnych projektów w obszarze spożywczym. Podczas Foodhatonu zespoły mają za zadanie przygotować finalne prezentacje swoich pomysłów i zaprezentować je przed publicznością oraz Jury.
Serdecznie zapraszamy na otwartą część Foodhatonu, podczas której będzie można poznać nowe idee dotyczące walki z marnowaniem żywności, obejrzeć wyjątkowych film dokumentalny
„Just EastIt!: a Food Waste Story” oraz wziąć udział w dyskusji z ekspertami w walce z marnowaniem żywności.
13.00-13.30
Rejestracja i kawa
13.30-15.45
Otwarcie wydarzenia
Marja-Liisa Meurice, dyrektor EIT Food CLC North East
Agnieszka Czura oraz Bartosz Mielniczuk, Dział Zarządania Innowacjami Maspex
Power speech Mateusza Kowalczyka, założyciela Foodsi oraz Tomasza Szuby, założyciela Venturis
Konkursowe prezentacje innowacyjnych pomysłów zespołów z Polski, Słowacji i Turcji
15.45 – 16.00
Przerwa na kawę
16.00
Pokaz filmu „Zjedz to!” (Just East it: a Food Waste Story)
Dyskusja z ekspertami:
prof. Joanną Kobus (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, projekt Ecowaste4food)
Mateusz Kowalik (dziennikarz Gazety Wyborczej)
Areta Szpura („Jak uratować świat”)
Anna Przetakiewicz, Banki Żywności
Całość wydarzenia moderuje Justyna Dżbik-Kluge (dziennikarka Radio Zet)
Niewykorzystana podczas wydarzenia żywność zostanie przekazana Misja Pomocy. Nowe Pokolenie Warszawa
Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Wydarzenie odbędzie się w języku angielskim.
Rejestracja: https://www.eventbrite.com/e/lets-beat-up-the-food-waste-warsaw-foodhaton-2019-tickets-80653443621
W wydarzeniu będą mogły wziąć udział tylko osoby zarejestrowane po uzyskaniu potwierdzenia rejestracji. Liczba miejsc ograniczona.