Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Trendy produkty mleczne z Estonii
19.09.2008
Estoński jogurt oraz ser twarogowy firmy dr Hellus zostały wybrany do wzięcia udział w największych targach żywności w konkurencji najbardziej modnego oraz innowacyjnego produktu.
Produkty te będą przedstawione na Targach Żywności SIAL w Paryżu w 2008 r. Spośród tysięcy produktów tylko niektóre wezmą udział w targach oraz w konkurencji o " Nagrodę modny oraz innowacyjny".

Produkty Dr Hellus są wytwarzane w grupie mlecznej Tere zawierającymi bakterie  probiotyczne Lactobacillus fermentum ME-3. Szczep ten można nazwać pierwszym estońskim probiotykiem, bakteriami fermentacji kwasu mlekowego oraz jako jedyny znany na świecie szczep posiadający funkcje wysoko antyoksydacyjne. Ponadto w asortymencie firmy znajdują się także jogurty z dodatkiem kwasów tłuszczowych omega-3.


Źródło :balticbusinessnews.com
oprac.: Bartłomiej Borkowski


Czytaj również:

KOMENTARZE
Newsletter