Biotechnologia.pl
łączymy wszystkie strony biobiznesu
Technologia bi-can firmy CROWN Aerosols Europe
09.08.2004
Producenci artykułów spożywczych, produktów higieny osobistej oraz chemii gospodarczej mogą zwiększyć swój nakład oraz w znacznym stopniu poprawić wygodę korzystania z ich produktów, jeśli tylko zdecydują się na wykorzystanie nowej technologii rozprowadzającej oferowanej przez firmę CROWN Aerosols Europe – europejską filię Crown Holdings, Inc.

Produkty takie jak musztarda, miód, syrop, olejek do opalania, żel do włosów, żel do mycia twarzy czy klej do drewna to produkty, które można umieścić w puszce. Naciśnięcie jednego guzika umożliwia łatwe i szybkie rozprowadzenie produktu. Technologia ta zwana bi-compartmental (bi-can) aerosol technology polega na umieszczeniu plastikowej torebki wewnątrz opakowania by mieć pewność, że produkt jest całkowicie odizolowany od gazu pędnego. Izolacja ta uniemożliwia wyciek gazu podczas rozprowadzania produktu oraz kontakt produktu z opakowaniem. Zmniejsza to w znacznym stopniu możliwość wysuszenia lub stwardnienia produktu, jednocześnie przedłużając jego okres przydatności do użycia.

Technologia bi-can umożliwia precyzyjne nakładanie produktów, bez ryzyka przypadkowych rozlań oraz niepotrzebnego bałaganu.

Właściciele marek z pewnością docenią fakt, iż produkty w opakowaniach CROWN Aerosols Europe pomogą przełamać monotonię panującą na sklepowych półkach. Musztarda opakowana właśnie w ten sposób przyciągnie uwagę, gdyż będzie inna niż pozostałe musztardy w butelkach.

Ergonomiczny kształt opakowania oraz 360º wydajności sprawiają, że produkt staje się łatwy w użyciu, jest rozprowadzany czysto i dokładnie, bez konieczności wstrząśnięcia przed użyciem.

KOMENTARZE
news

<Wrzesień 2021>

pnwtśrczptsbnd
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
Newsletter